Meny

Svamp & zucchinnipanna med grönpeppar

4 portioner

1 ask svamp
1 lök
25 g smör
1 zucchini, tärnad
1 vitlöksklyfta
1/2 msk grönpeppar i lag
1 dl crème fraîche
salt och peppar 

Dela svampen, skala löken och tärna den fint. Stek svampen i smör i en varm stekpanna, tills bitarna börjar få färg. Lägg i zucchinin och låt steka med till den också har fått färg.

Strö i löken, riv i vitlöksklyftan och smaksätt med salt och peppar. Hacka eller mortla grönpeppar, rör ut i crème fraîchen och ringla ner grönpeppar–crème fraîchen i pannan.

Gott att servera till exempelvis ugnsrostade grönsaker eller stekt potatisgnocchi.

Recept: Ingela Persson

Tips svamp, vitlök & zucchini

Grönt

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...