Meny

Zucchini-jästpannkaka med russin i vinäger och fårost

4 PORTIONER

50 g smör
160 g tunt skuren fårost, t ex Manchego, Tome de Lozère, Peccorino Sardo
nymald svartpeppar

PANNKAKSSMET:
3 ägg, delade i gulor och vitor
1 1/2 dl vetemjöl
3 dl mjölk
20 g jäst
150 g riven zucchini
salt

RUSSIN I VINÄGER:
2 msk vinäger, t ex sherry-, vitvins- eller äppelcidervinäger
2 msk vatten
3 msk russin

Rör ihop äggulor, mjöl, mjölk, jäst, zucchini och lite salt i en skål. Låt jäsa i 45 minuter.

Koka upp vinäger, vatten och russin. Häll över i en skål och täck med plastfilm.

Vispa äggvitorna till skum och vänd ner i pannkakssmeten. Stek pannkakor, inte alltför stora och ganska tjocka, i smör. Strö över russin och ostflagor när pannkakorna ska serveras. Nymald svartpeppar är gott till.

Recept: Petter Nilsson

Tips zucchini

Grönt

Lite annat

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...