Meny

Tabbouleh med zucchini och oliver

4 portioner 

2 dl bulgur
1 lök
4 tomater
1/2 zucchini
1 dl urkärnade oliver, gröna eller svarta
saft och finrivet skal från 1 citron
1 dl mild olivolja
ett par droppar tabasco
1 dl hackade färska örter, t ex bladpersilja, mynta, basilika
salt och peppar

Koka bulgur enligt angivelserna på för­packningen. Skala och tärna löken fint. Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i en skål med löken. Skiva zucchini tunt, gärna på mandolin. Skiva oliverna.

Vispa ihop citronsaft och citronskal med olivolja och smaksätt med tabasco.

Blanda bulgur, tomater, lök och zucc­hini. Rör ner örter, oliver och citrondressing. Smaksätt med salt och peppar.

Gott exempelvis till kryddiga korvar, smulad fetaost och grönsallad. 

Recept: Ingela Persson

Tips zucchini

Grönt

Lite annat

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...