Meny

Fänkålsragu med zucchini & soltorkade tomater

4 PORTIONER

1 fänkål
1/2 zucchini
1 morot, gärna lite tunnare
1 lök
1–2 vitlöksklyftor
2 kvistar timjan
1/2 dl olivolja
1/2 dl hackade soltorkade tomater
salt och peppar
8–10 körsbärstomater

Dela fänkålen och skär bort stammen. Skär fänkål och zucchini i jämnstora mindre tärningar. Skala moroten och skiva den tunt. Skala lök och vitlök och tärna fint.

Värm oljan försiktigt i en vid kastrull eller stekpanna. Lägg i grönsaker, lök, vitlök och timjan och sjud i oljan tills det mjuknar utan att få färg. Tillsätt soltorkade tomater och smaksätt med salt och peppar.

Dela körsbärstomaterna och vänd ner dem. Låt allt bli varmt. Gott till exempelvis en bit stekt fisk.

Recept: Ingela Persson

Tips fänkål, tomater & zucchini

Grönt

Lite annat

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...