Meny

Fläskkotlett med fänkål och citron

2 PORTIONER

1 medelstort fänkålsstånd
2 msk olivolja
2 fläskkotletter
salt och vitpeppar
saft av 1 citron

Skär bort eventuella bruna fläckar på fänkålen med en potatisskalare eller kniv. Halvera fänkålen och skär bort den hårda stammen. Skär halvorna i tunna skivor.

Hetta upp olja i en stekpanna. Salta och peppra kotletterna. Bryn dem på ena sidan. Sänk värmen och tillsätt fänkålen. Låt fräsa tills kotletterna är klara och fänkålen är mjuk och har fått lite färg.

Fördela kotletterna och fänkålen på tallrikarna. Häll citronsaften i stekpanna och låt sjuda i ett par minuter. Skeda skyn över köttet.

Tips fänkål

Fänkål

Fänkål finns i en kryddvariant där det främst är de torkade fröna som används. De dilliknande bladen får ibland...