Meny

Smördegsrulle med zucchini och getost

4 PORTIONER

ca 400 g zucchini, tärnad
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
100 g getost
1 knippe rucola, grovt hackad
1/2 dl rostade pinjenötter
4 soltorkade tomater, strimlade
3–4 smördegsplattor
1 ägg

Sätt ugnen på 200°.

Stek zucchinin gyllenbrun i olivolja i en het stekpanna. Riv i vitlöken, salta och peppra.

Smula ner getosten i en bunke och vänd ner zucchinin, rucola, pinjenötter och tomater. Salta och peppra. Lägg smördegsplattorna på bakplåtspapper och kavla ut dem lite. Fördela fyllningen som en sträng, mitt på plattorna.

Pensla kanterna på smördegen med uppvispat ägg. Rulla ihop och lägg skarven nedåt. Pensla rullen och grädda tills smördegen har fått fin färg, ca 20 minuter.

Skär rullen i skivor. Servera dem tillsammans med grönsallad och exempelvis stekt eller grillad kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips zucchini

Grönt

Lite annat

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...