Meny

Små grillpizzor med zucchini och parmesan

CA 8 SMÅ PIZZOR

1–2 zucchini
2 msk olivolja
salt och peppar
1 kruka färsk basilika
2–3 msk rostade pinjenötter
ca 1 dl hyvlad parmesanost

PIZZADEG:
25 g jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
ca 5 dl vetemjöl

Smula ner jästen i det fingervarma vattnet i en bunke. Tillsätt mjöl, salt och olja och arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om degen känns för kladdig. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 1 timme.

Skär zucchinin i centimetertjocka skivor. Pensla dem med olivolja. Salta och peppra. Grilla skivorna i grillpanna på båda sidor tills de är mjuka och har fått fin färg.

Kavla ut degen tunt och stansa ut små rundlar eller skär den i bitar. Pensla grillgallret med olja. Lägg pizzabottnarna på gallret och grilla i ett par minuter på varje sida.

Servera de nygrillade pizzabottnarna med zucchiniskivor, basilikablad, pinjenötter och hyvlad parmesanost ovanpå.

Tips zucchini

Grönt

Lite annat

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...