Meny

Råstekt zucchini med pumpakärnor och rucola

4 PORTIONER

1 stor zucchini
salt och svartpeppar
1–2 msk olivolja
1 knippe rucola
(hyvlad parmesanost)

VINÄGRETT:
2 msk pumpakärnor
3 msk pumpakärnolja eller olivolja
2 msk balsamvinäger
salt och svartpeppar

Skala zucchinin och skär i fyra klyf­tor på längden. Salta, peppra och stek klyftorna i olivolja på medel­värme tills de fått färg. Lägg dem på ett fat tillsammans med rucola.

Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna. Hacka dem grovt.

Blanda pumpakärnolja med balsam­vinäger och pumpakärnor i en skål. Smaksätt med salt och peppar. Häll vinägretten över zucchinin. Hyvla eventuellt över lite parmesanost.

Recept: Paul Svensson

Tips rucola & zucchini

Grönt

Lite annat

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...