Rucola- och mandelbakad lax
4 PORTIONER
1 näve rucola
1 vitlöksklyfta
1 msk kapris
1 dl mandlar, skållade
ca 1/2 dl olivolja
saft av 1/2 lime
800 g laxfilé, i portionsbitar
Sätt ugnen på 175°.
Mixa rucola, vitlök, kapris, mandel, olivolja och lime till en fast crème i en matberedare eller med stavmixer.
Salta och peppra laxbitarna. Fördela crèmen jämnt på dem och stek i ugnen, ca 10 minuter.
Gott med en krämig pasta eller risotto till.
19 recept med Rucola
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Ugnsstekt sötpotatis med rucola och solroskärnor
- Skärbönor med tomat och rucola
- Tomatsallad med rucola och citron
- Sötpotatis med tomat och rucola
- Saltbakad rödlök med rucola och balsamvinäger
- Rödbetsrösti med balsamvinäger och rucola
- Råstekt zucchini med pumpakärnor och rucola
- Purjolöksrullar med getost och rucola
- Pasta med broccoli, svamp och rucolapesto
- Kålrabbi med äpple och rucola
- Fänkålssallad med oliver och rucola
- Dinkelsallad med fetaost
- Broccoli med gorgonzola
Rucola
Senapskål står det ibland på fröpåsarna, för det är så rucolan heter på svenska. Men sitt stora genombrott här...