Meny

Linswraps med friterad zucchini & bönsallad

8–10 wraps

4 dl röda linser
8 dl vatten
½ tsk salt
1 tsk gurkmeja eller currypulver
olja att steka i
Friterad zucchini:
1 zucchini
2 dl kikärtsmjöl
2 dl vatten
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 tsk paprikapulver
matolja till fritering
Bönsallad:
125 g fetaost, smulad
1 lök, hackad
½ gurka, hackad
ca 3 tomater, hackade
2 dl kokta bönor, avrunna
1 avokado, hackad (kan uteslutas)
1 romansallat
½ citron, saften
5 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
salt och svartpeppar

Wraps: häll vattnet över linserna, blanda hastigt och låt stå i 3 timmar. Mixa linserna med blötläggningsvattnet, salt och gurkmeja till en slät smet. Hetta upp olja i en stekpanna och häll i lagom mycket smet för att steka en wrap. Stek en stund på båda sidor och stapla wrapsen på en tallrik.

Friterad zucchini: skär zucchini i stavar. Vispa ihop kikärtsmjöl, vatten och kryddor. Hetta upp rikligt med olja i en djup stekpanna. Doppa zucchinistavarna i kikärtssmeten och fritera i oljan. Se till att alla sidorna blir jämt friterade. Om det blir smet kvar kan du avsluta med att steka en pannkaka.

Bönsallad: blanda fetaost med lök, gurka och tomater. Vänd ner bönor, avokado och riv ner sallaten.  Blanda citronsaft med olivolja och äppelcidervinäger. Vänd ner vinägretten i salladen, smaka av med salt och svartpeppar. Servera salladen med wraps och zucchinistavar.

Recept: Niina Snijder

Tips bönor, linser & zucchini

Grönt

Lite annat

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...