Meny

Grönsaksgryta med bönor och ost

4 portioner 

1 lök, skalad
300–400 g tomater
1 blomkål eller valfri grönsak, ca 400 g olja till stekning
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver och ev 1/2 tsk  garam masala
salt och peppar
2 msk tomatpuré
400 g kokta bönor, 1 burk
2 dl vatten
2 dl riven ost, eller 150 g fetaost

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka lök och tomater. Skär blomkål eller valfri grönsak i små bitar.

Stek löken i en gryta med rikligt med olja. När löken börjar få färg och mjukna, tillsätt kryddorna. Rör om 1 minut. Tillsätt tomatpuré och rör om, tillsätt sedan tomaterna, bönorna med spadet och blomkål eller valfri grönsak. Rör om och tillsätt vatten om det behövs. Låt puttra under lock i 10 minuter.

Häll över grytan i en djup ugnsform, strö över riven ost eller smulad fetaost och ställ in i ugnen i ca 15–20 minuter.

Servera grytan till pasta eller ris.

Recept: Niina Snijder