Meny

Zucchinipaj med betor

4 portioner

pajdeg
400 g valfria betor
400 g morötter eller rotpersilja
1 zucchini
1 tsk dragon eller annan krydda
salt och peppar
2 dl grädde
1 dl mjölk
3 ägg
2–3 dl riven ost

Sätt ugnen på 200 grader.

Förbered pajdeg och förgrädda ca 10 minuter. Under tiden förbered grönsakerna.

Skala och riv betor, morötter eller rotpersilja grovt på ett rivjärn. Riv eller skär zucchini i små bitar. Stek på medelhög värme tills grönsakerna börjat mjukna. Blanda i dragon eller annan krydda efter smak, och smaka av med salt och peppar.

Vispa ihop grädde, mjölk och ägg. Blanda i riven ost och lite salt och peppar.

När pajdegen är färdig, lägg i de stekta grönsakerna och häll över äggstanningen. Dekorera gärna med lite extra ost. Grädda i ugnen i 25-30 minuter eller tills pajen har fått en fin färg. Låt svalna något och servera med en god sallad till.

Recept: Niina Snijder

Tips betor & zucchini

Grönt

Lite annat

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...