Meny

Fylld zucchini

4 PORTIONER

2 zucchini
1/2 dl finhackad lök
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk smör
2 skivor vitt bröd, kantskuret och tärnat
salt och peppar
(någon färsk ört, t ex persilja)

Sätt ugnen på 225°.

Lägg zucchinin i kokande lätt­saltat vatten och låt sjuda i 5 minuter. Kyl väl i kallt vatten. Halvera zucchinin på längden och gröp ur halvorna med en matsked. Hacka det urgröpta grovt och lägg skalen på en plåt eller i en ugnssäker form.

Fräs lök- och vitlökshack mjukt i smör utan att det får färg. Tillsätt den hackade zucchinin och tärnat bröd. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt någon ört. Fyll zucchiniskalen med blandningen och gratinera tills de har fått fin färg, ca 10 minuter.

Recept: Ingela Persson

Tips zucchini

Grönt

Lite annat

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...