Meny

Zucchinibiffar med basilika-tzatsiki

7–10 st

1 zucchini
1 gul lök
2 dl riven ost
1 ägg
1 ½ dl mjöl
1 tsk torkad mynta
salt och svartpeppar
olja till stekning

Till basilika-tzatziki:
½ gurka
2 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
2 ½ dl naturell eller turkisk yoghurt
salt och svartpeppar

Riv zucchini och finhacka löken, lägg i en bunke. Pressa ut så mycket saft som möjligt ur zucchiniriv och lök.

(Spara zucchini- och löksaften till exempelvis en soppa. Frys in i kuber om det inte ska användas samma dag.)

Blanda zucchiniriv och lök med övriga ingredienser i en bunke. 

Forma zucchinismeten till mellan­stora biffar. Stek gyllenbruna runt om på medelhög värme i rikligt med olja.

Riv gurkan till tzatzikin grovt, pressa ut saften (drick gärna upp den). Pressa vitlök, finhacka basilika. Blanda samtliga tzatziki-ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar. 

Servera zucchinibiffarna med tzatzikin.

Recept: Niina Snijder

Tips zucchini

Grönt

Lite annat

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...