Meny

Zucchinipasta med pumpa- och myntapesto

4 PORTIONER

2 zucchini

PESTO:
2 dl pumpakärnor
1 kruka färsk mynta (spara några till garnering)
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2 tomater, urkärnade

GARNERING:
några myntablad
1 dl hackade tomater

Hyvla zucchini med en osthyvel eller potatisskalare. Skär som spaghetti eller tagliatelle.

Lägg ingredienserna till peston i en blender/mixer. Mixa slätt. Blanda pasta och pesto, gärna med händerna. Förvara pesto och pasta separat om du inte ska äta på en gång eftersom zucchinin vattnar sig efter ett tag.

Garnera med några myntablad och hackade tomater ovanpå.

Recept: Pia Kollin

Tips zucchini

Grönt

Lite annat

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...