Meny

Broccoli med gnocchi och tomat

4 portioner 

400 g potatisgnocchi
10–12 körsbärstomater, delade
1 lök, finhackad
1 msk balsamvinäger
4–5 msk olivolja
salt och peppar
1 broccoli, i små buketter
1 vitlöksklyfta
1/2 dl flagad mandel, rostad

Koka gnocchin enligt angivelserna på förpackningen. Kyl i kallt vatten och låt rinna av väl.

Lägg tomater och lök på ett fat. Vispa ihop balsamvinäger och 3 msk olja. Häll vinägretten över tomaterna, salta, peppra och vänd runt.

Stek broccolin i resterande olivolja i en stekpanna, tills de mjuknat och fått färg. Riv i vitlöken och vänd ner gnocchin, låt steka med tills de blir varma och fått lite färg. Salta, peppra och strö över mandel. 

Servera med tomatsalladen och bröd.

Recept: Ingela Persson

Tips broccoli & tomater

Grönt

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...