Meny

Pastagratäng med broccoli

4–6 PORTIONER

400 g pasta
ca 500 g broccoli, i små buketter
1 lök eller 1/2 purjolök, skivad
2 tomater, skivade
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
4 ägg
1–2 vitlöksklyftor
salt och peppar
1 dl riven ost

Sätt ugnen på 225°.

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Låt broccolin koka med de sista minuterna. Häll av vattnet och lägg alltsammans i en ugnssäker form, strö över purjolök och fördela tomater jämnt i formen.

Vispa ihop mjölk, grädde och ägg. Pressa i vitlök och smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen i formen och strö ost över. Gratinera i ugnen tills gratängen är fast och osten har fått fin färg, ca 20 minuter.

Gott till exempel­vis någon kryddig korv eller en bara en god sallad.

Recept: Ingela Persson

Tips broccoli

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...