Meny

Currygryta med sötpotatis och broccoli

4 PORTIONER

1 lök, skivad
2 vitlöksklyftor, skivade
1 msk riven färsk ingefära
1–2 msk garam masala
1 tsk sambal oelek
2 msk olivolja
1 burk kokosmjölk
1–2 dl vatten
2 sötpotatisar, tärnade
1 broccoli, i små buketter
1 zucchini, skivad
1 tsk vinäger, salt och peppar
1 dl salta cashewnötter

Fräs lök, vitlök och kryddor i olja i en gryta eller kastrull i ett par minuter. Till-sätt kokosmjölk och vatten och koka upp. Lägg i sötpotatis och låt sjuda tills de är nätt och jämnt mjuka, ca 10 minuter.

Tillsätt broccoli och zucchini och låt koka med i ytterligare ett par minuter. Smaksätt med salt, peppar och vinäger. Strö över nötter och servera med ett gott bröd.

Recept: Ingela Persson

Tips broccoli & sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...