Meny

Grönsakssoppa med sötpotatis och rödbetor

4–6 portioner

300 g sötpotatis 2 rödbetor
4 morötter
2 lökar
10 vitlöksklyftor, skalade
olivolja
1 tsk malen koriander
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
ev buljong
grädde eller kokosgrädde
salt och peppar
citronsaft

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär grönsakerna och löken i mellan­ stora bitar. Fördela allt på en plåt. Ringla över olivolja och strö över kryddorna. Blanda väl. Ugnsbaka i ca 30 minuter.

Lägg grönsakerna i en stor kastrull och täck dem med vatten, addera eventuellt buljong. Låt koka i några minuter. Häll i en skvätt grädde.

Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar och lite citronsaft om det behövs. Servera mjukt bröd till.

Recept: Niina Snijder

Tips rödbeta & sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...