Meny

Sallad med betor, getostcrème och citronolja

4 PORTIONER

400 g gulbetor och/eller rödbetor
140 g bacon, strimlat
80 g babyspenat
2–3 msk citronolja eller olivolja
flingsalt + malen svartpeppar

ROSTAD KAVRINGSCRUNCH:
2 skivor kavring
1 msk rapsolja

GETOSTCRÈME:
2 dl crème fraiche
50 g getost, riven

Skär bort kanterna på kavringen och smula skivorna fint. Rosta dem krispiga i olja i en stekpanna på medelvärme.

Vispa upp crème fraiche i en skål. Rör i getost.

Koka betorna mjuka i lättsaltat vatten. Skala dem och skär i klyftor.

Stek bacon krispigt. Låt rinna av på hushållspapper.

Blanda spenat och betor med citronolja. Fördela på tallrikar och skeda på getostcrèmen. Strö över kavringscrunch och bacon. Salta och peppra.

Recept: Elisabeth Johansson

Tips citron & rödbeta

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...