Meny

Rödbetor med getostcrème

4 PORTIONER

500 g rödbetor

GETOSTCRÈME:
5 dl crème fraiche
1/2 dl hackade färska örter, t ex basilika, persilja
2 vitlöksklyftor, finhackade
100 g getost
salt och peppar

Skölj och ansa rödbetorna. Låt 1 cm av stjälken och hela rotspetsen sitta kvar. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten i 15-20 minuter. Skala dem medan de är varma.

Vispa crème fraiche tills den blir tjock. Blanda örter, vitlök och en liten skvätt vatten till puré i en matberedare eller med en stavmixer. Riv getosten eller mosa den. Rör ihop ingredienserna och smaksätt med salt och peppar.

Servera getostcrèmen till de varma rödbetorna.

Tips rödbeta

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...