Meny

Rödbetssoppa

4 PORTIONER

1 gul lök, grovhackad
2 vitlöksklyftor, skivade
2 msk olivolja
8 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
2 potatisar, skivade
1 morot, skivad
4 medelstora rödbetor, skivade
2 1/2 dl fint strimlad vitkål
ca 1 msk pressad citron
salt och peppar

Fräs lök och vitlök mjuka i olja i en kastrull utan att de tar färg. Häll i buljong och koka upp. Tillsätt grönsakerna och låt koka mjuka, 15–20 minuter.

Mixa soppan hastigt i en matberedare eller med en stavmixer. Smaksätt med citron, salt och peppar.

En klick pepprrotscrème fraiche (se recept) eller smulad fetaost är gott till.

Tips rödbeta

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...