Meny

Rödbetstartar med tofu & senap

4–8 PORTIONER

400 g kokta rödbetor
200 g rökt tofu
1 lök
2 msk gräslök
2 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
1 dl majonnäs
1 msk grov dijonsenap
1 näve salladsblad, gärna roman, endive eller annan fastare sallad

Tärna rödbetor och tofu i mindre kuber. Skala och tärna löken riktigt fint. Lägg löken i kallt vatten i ca 10 minuter. Häll av vattnet och låt rinna av väl.

Blanda, rödbetor, tofu och lök i en skål med olja och vinäger, smaksätt med salt och peppar. Rör ihop majonnäs och senap i en skål.

Lägg salladsbladen på ett fat, lägg en klick majonnäs i botten och fördela tartaren i bladen. Gott som till exempel ett litet snack eller som förrätt.

Recept: Ingela Persson

Tips rödbeta

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...