Rödbetstartar med tofu & senap
4–8 PORTIONER
400 g kokta rödbetor
200 g rökt tofu
1 lök
2 msk gräslök
2 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
1 dl majonnäs
1 msk grov dijonsenap
1 näve salladsblad, gärna roman, endive eller annan fastare sallad
Tärna rödbetor och tofu i mindre kuber. Skala och tärna löken riktigt fint. Lägg löken i kallt vatten i ca 10 minuter. Häll av vattnet och låt rinna av väl.
Blanda, rödbetor, tofu och lök i en skål med olja och vinäger, smaksätt med salt och peppar. Rör ihop majonnäs och senap i en skål.
Lägg salladsbladen på ett fat, lägg en klick majonnäs i botten och fördela tartaren i bladen. Gott som till exempel ett litet snack eller som förrätt.
94 recept med Rödbeta
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Ugnsbakad beta med svamp- och baconfräs
- Rödbetsbiffar med chili
- Rödbetssoppa
- Sallad på beta och apelsin
- Rårakor på rödbeta och jordärtskocka
- Mangold med ugnsstekta rödbetor
- Rödbetshummus
- Rödbetssoppa
- Grönsakssoppa med sötpotatis och rödbetor
- Färsbiffar med betor eller morötter
- Rödbetssaft med blodapelsin
- Rödbetssallad
- Rödbetsplättar
- Rödbetssallad med apelsin
- Rödbetssoppa med smörgåskrasse
- Hummus på rödbetor
- Coleslaw med betor & pecorino
- Vitlöksstekt svamp med rödbetor & halloumi
- Fruktig rödbetsjuice med sting
- Mangold & rödbeta med krispigt bovete
- Kalljästa rödbetsfrallor
- Rödbetstartar med tofu & senap
- Rödbetor och sallad i dillsmör
- Rödbetor med sesam & pumpakärnor
- Gratinerade rödbetor med getost & brödkrisp
- Picklade polkabetor
- Rödbetssoppa med färskost och smörgåskrasse
- Rödbetscrème med cashewnötter
- Toms rödbetssoppa
- Tareqs rödbetssoppa
- Stekta rödbetor med pak choy
- Smördegsöverbakade rödbetor
- Saltbakade rödbetor med äpple, hasselnötter och brynt smör
- Sallad med betor och skärbönor
- Rödbetssoppa
- Rödbetssallad med äpple och balsamvinäger
- Rödbetssallad med spenat- eller grönkålssallad
- Rödbetssallad med purjolök och dill
- Rödbetsrösti med balsamvinäger och rucola
- Rödbetsremoulade med kapris
- Rödbetsremoulade
- Rödbetscarpaccio med balsamvinägrett
- Rödbetsbuljong med getostmacka
- Rödbetor med romansallat och vitlök
- Rödbetor med mejram- och balsamvinägrett
- Rödbetor med getostcrème
- Råstekt potatis med rödbetor
- Rårakor med rödbetor och getost
- Råmarinerade rödbetor
- Rostade rödbetor med basilika och balsamvinäger
- Peters kalla borsjtj
- Mozzarellagratinerade rödbetor
- Marinerade rödbetor
- Koriandermarinerade rödbetor
- Kokta rödbetor med kapris- och citronsmör
- Ingelas inlagda rödbetor
- Indiska rödbetor med kokos
- Honungsstekta rödbetor med pepparrotscrème
- Honungsmarinerade betor med grönmögelost
- Gulbetssoppa med räkor
- Frasiga rödbetor med getost
- Elias snabbpicklade rödbetor
- Sallad med marinerade rödbetor
- Dinkelsallad med rödlöksvinägrett och ugnsstekta rödbetor
- Carpaccio på långa rödbetor med krassecrème
- Bästa rödbetsröran
- Betor med spenat och citronvinägrett
- Betor med pistaschnötter och fetaost
- Rödbets- och rucolasallad
- Rödbetssoppa med fetaost
- Rödbetstzatziki
Kött
- Riviga biffar med morot eller betor
- Lammfärsbiffar med rödbetor & rosmarin
- Sallad med rödbetor, stekt fläsk och parmesan
- Sallad med betor, getostcrème och citronolja
- Rödbetor med fetaost och bacon
- Linsragu med betor och rökt sidfläsk
- Lammfärsbiffar med gulbetor och rosmarin
- Kokta rödbetor med getost och merguez
- Gulbetsgratäng med bacon
- Brända rödbetor med radicchio och lök
Rödbeta
Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...