Meny

Betor med spenat och citronvinägrett

4 PORTIONER

1/2 dl flagad mandel
2–3 röd-, gul- eller polkabetor
1/2 dl skivad purjolök
100 g babyspenat

CITRONVINÄGRETT:
1 msk färskpressad citron
1 tsk finrivet citronskal
3 msk olivolja
1 tsk honung
salt och peppar

Rosta mandeln hastigt i en torr stekpanna.

Koka betorna mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull. Skala dem när de har svalnat något, skär i tunna klyftor och lägg i en skål. Tillsätt purjolök, spenat och rostad mandel.

Vispa ihop citronsaft, -skal, olja och honung i en skål. Vänd ner vinägretten i salladen. Salta och peppra. Servera salladen kall eller värm hastigt i en kastrull.

Gott till exempelvis fisk eller kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips citron, rödbeta & spenat

Grönt

Spenat

Spenat hör till de många bladgrönsaker som är rika på vitaminet folsyra, vilket gör gott framför allt för...