Meny

Oreganosmör

1 SATS

250 g smör
3–4 kvistar oregano
citron
salt och svartpeppar

Smält 50 g smör. Dra bort bladen från kvisten och hacka oreganobladen. Lägg bladen i det smälta smöret, låt dra i ca 20 minuter och sedan svalna.

Tärna resten av smöret och lägg i en bunke. Häll oreganosmöret i bunken och vispa smöret lätt och luftigt. Smaksätt med rivet citronskal och -saft, salt och svartpeppar.

Servera genast eller rulla in i smörpapper till en rulle eller forma små ägg med en sked och låt svalna i kyl eller frys. Låt bli rumstempererat före servering.

Gott till exempelvis bakad potatis, kokta betor eller ugnsbakade tomater.

Recept: Ingela Persson

Tips citron & oregano

Grönt

Citron

Citronen odlades i Indien redan 700 år fKr och kom till Sverige via arabländerna på 1500-talet, då ofta syltad eller...