Meny

Pasta med spenat- och ostsås

4 PORTIONER

300–400 g pasta
1 dl skivad purjolök
1 vitlöksklyfta, finhackad
ca 1 dl sköljd och grovt hackad spenat
1–2 msk olja
salt och peppar
(ett par skivor rökt lax)

OSTSÅS:
3 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1–2 dl riven ost, t ex parmesan eller annan stark ost
salt och peppar

Koka pastan ”al dente” i saltat vatten i en kastrull.

Smält smör till såsen i en kastrull. Vispa i mjöl och häll i mjölk, lite i taget. Vispa slätt. Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter. Tänk på att det lätt bränns vid så var noga med att röra om. Rör i ost och smaksätt med salt och peppar.

Fräs purjo, vitlök och spenat mjuka i olja i en kastrull eller stekpanna i ett par minuter. Salta och peppra.

Vänd ner ostsåsen och spenaten i den nykokta pastan.

Servera eventuellt med lite rökt lax.

Recept: Ingela Persson

Tips spenat

Grönt

Spenat

Spenat hör till de många bladgrönsaker som är rika på vitaminet folsyra, vilket gör gott framför allt för...