Meny
Sötpotatis

Sötpotatisbowl

4 portioner

2 sötpotatis
2 morötter
2 msk olivolja
chili eller rosmarin
1 fänkål, strimlad
4 dl röd- eller vitkål, strimlad
2 avokado
1 ask tomater
ca 4–5 dl kokt fullkornris
4 dl kokta bönor eller kikärtor
Dressing:
2 ½ dl yoghurt
1 tsk senap
1 msk lönnsirap eller honung
½ tsk torkad dill, 1 tsk citronsaft
1 vitlöksklyfta, pressad
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 °. Skala och skär sötpotatis och morötter i bitar. Blanda med olivolja i en skål. Krydda med chili eller rosmarin. Lägg rotsakerna på en plåt och baka i ugn tills de är mjuka, ca 20-25 minuter. Strimla fånkål och kål, skär avokado i bitar och halvera tomater. 

Blanda alla ingredienser till dressingen och lägg grönsakerna tillsammans med fullkornsris och bönor eller kikärtor i skålar. Ringla över dressingen och njut!

Recept: Niina Snijder

Tips morötter, sötpotatis & vitkål

Grönt

Vitkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...