Rostade morötter
4 portioner
400-600 g morötter
3 msk olivolja
¼ tsk svartpeppar
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
½ tsk spiskummin
½ tsk salt
fetaost eller getost till topping
Sätt ugnen på 200°. Skär morötterna i stavar och blanda dem med kryddorna. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta tills de är nätt och jämnt mjuka, i ca 20 minuter.
Vänd gärna på morötterna medan de är i ugnen, så att alla sidor får lite färg.
Lägg morötterna på ett fat, strö över smulad ost och servera som tillbehör.
Recept: Niina Snijder
28 recept med morötter
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Kryddinlagda grönsaker
- Grönsakswok med kikärtor och curry
- Krispiga morötter med senapsdipp
- Citrusfrisk juice
- Rödbetsjuice
- Gräddig savojkål med hasselnötter
- Rödbetssaft med blodapelsin
- Krämig grönkålssoppa
- Sallad på morot- & polkabeta
- Rödbetsjos med morot
- Hummus med chilimorötter
- Kålsallad med morötter & granatäpple
- Honungsglaserade morötter med chili
- Rostade morötter
- Mustig höstsoppa
- Morötter med kantareller & krondill
- Morotsjuice med äpple & gurka
- Quinoasallad
- Morötter med dill & Västerbottensost
- Grönsaksvåfflor
- Pytt i panna på rotfrukter
- Rödbetssallad med apelsin
- Vegansk “katsu curry” med aubergine
- Sötpotatis- morotssoppa med ingefära
- One pot pasta med grönsaker
- Sötpotatisbowl
- Morotssoppa