Kyckling med currykål & cashewnötter
4 portioner
1 rejäl klyfta vitkål
1 lök
2 msk smör
1 msk gul curry
4 kycklingbröst, gärna med skinn
salt och peppar
cashewnötter
naanbröd och yoghurt till servering
Sätt ugnen på 175°. Skiva vitkål och lök och stek mjuk i smöret på svag värme i en stekpanna. Strö över curry och låt steka ett par minuter. Lägg currykålen i en ugnssäker form.
Stek kycklingbrösten i stekpannan på båda sidor tills de får färg. Salta och peppra. Lägg kycklingen på kålen och sätt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills kycklingen är klar.
Strö över hackade cashewnötter, och servera med till exempel tjock yoghurt, naanbröd och ris.
89 recept med curry, kyckling & Vitkål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Vitkål- och mangoldbiffar
 - Konfiterad kyckling och majrovor med sallad på rabarber och selleri
 - Vitaminrik råkostsallad
 - Persiljerötter och polkabetor med vitkålssallad
 - Vitkålssallad med majonnäs
 - Bakad vitkål i sås med asiatiska smaker
 - Saffransstuvad kål
 - Vitkålslåda
 - Vitkål- och grönkålsbiffar
 - Vitkålssallad med riven morot och majonnäs
 - Stekt vitkål med vitlök
 - Ugnsbakad vitkål
 - Rotfruktssoppa
 - Koreansk coleslaw
 - Ugnsrostad vitkål
 - Krämig zucchini & vitkål
 - Ugnsrostad vitkål med fetaost & valnötter
 - Coleslaw på curry & äpple
 - Löksmör med curry
 - Pizzasallad
 - Vegansk “katsu curry” med aubergine
 - Blomkål med grön curry & äpple
 - One pot pasta med grönsaker
 - Sötpotatisbowl
 - Kål & äppelpanna
 - Vitkålssallad med kikärtor och tahini
 - Coleslaw med betor & pecorino
 - Coleslaw med äpple & lök
 - Krämig kålsallad med senap
 - Veckans vitkålssallad
 - Vitkål med surkål & äpple
 - Morotssallad med fänkål & äpple
 - Vitkål med brynt nötsmör
 - Mustig kålsoppa med lök
 - Vitkålssallad med bönor & morot
 - Vitkålssallad med äpple och grönkål
 - Äppel- och vitkålssallad med myntavinägrett
 - Vitkålstzatziki med dill
 - Vitkålssoppa
 - Vitkålssallad med ättika och dill
 - Vitkålssallad med äpple och valnötter
 - Vitkålssallad med yoghurt och mynta
 - Vitkålssallad med päron och valnötter
 - Vitkålssallad med morot och persilja
 - Vitkål med soja och russin
 - Vitkål 1-2-3
 - Ulriks rabarbercoleslaw
 - Smörstekt vitkål med päron och hasselnötter
 - Smörbakad kål
 - Ugnsstekt vitkål med hasselnötter och comté
 - Rostad färsk vitkål med vitlök och citron
 - Magnus coleslaw
 - Kåldolmar med hel korn, rödbetor och getost
 - Kål med äpple och lök
 - Kimchi på tre sorters kål
 - Isad lök- och kålsoppa
 - Inlagd kål
 - Ingelas coleslaw
 - Het päron- och kålsallad
 - Grönkålssallad med vitkål och äpple
 - Getostgratinerad färsk vitkål med zucchini och tomat
 - Dannes vitkålssallad
 - Coleslaw
 - Färsk vitkål med citronette
 - Basrecept surkål
 - Asiatisk kålsallad
 - Smothered cabbage, västindisk kål
 - Krämig vitkåls- och morotssallad
 - Asiatisk råstekt vitkål
 - Ingalills vitkålsoppa
 
Kött
- Gratinerad fajitakyckling på sötpotatisbotten
 - Gräddig färspanna med vitkål & persilja
 - Tortilla med vitkål och sidfläsk
 - Vilt- och kålgryta
 - Ugnsstekt vitkål med äpple och honung
 - Somrig vitkålssallad
 - Rostbiffswrap med steppsallad
 - Lammfärssoppa med kål
 - Lamm med vitkål och kummin
 - Lamm i kål
 - Kålpudding
 - Kåldolmar
 - Vitkål med bacon och vinägrett
 
Lite annat
    Vitkål
Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...