Meny

Ugnsstekt sötpotatis med chili och brytbönor

3–4 PORTIONER

2 sötpotatisar, skalade och i bitar
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1–2 tsk sambal oelek
salt och peppar
1 näve brytbönor, ansade och i bitar
1/2 dl grovt hackad koriander
2 msk färskpressad citron

Sätt ugnen på 200°.

Sprid ut potatisbitarna i en långpanna. Riv vitlök och ringla olivolja över. Klicka ut sambal oelek, salta och peppra och vänd runt alltsammans. Stek potatisen mjuk och gyllenbrun i ugnen, 15–20 minuter.

Koka bönorna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull. Häll av och låt rinna av väl.

Toppa den nystekta sötpotatisen med bönor och koriander. Häll citron över. Rör runt och lägg upp på ett fat.

Gott till kyckling med turkisk yoghurt.

Recept: Ingela Persson

Tips brytböna & sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...