Meny

Bakad potatis med bönor, savojkål och rökt sidfläsk

4 PORTIONER

700 g potatis
4 yttre savojkålsblad
250 g brytbönor
100 g rökt sidfläsk
rikligt med hackad persilja

Sätt ugnen på 180°.

Skrubba potatisen. Lägg på ett galler i ugnen och stek mjuka, ca 45 minuter.

Skär bort de tjocka bladnerverna på kålbladen. Skär varje blad i fyra bitar. Koka nätt och jämnt mjuka i saltat vatten i en kastrull. Häll av vattnet.

Ansa bönorna och koka nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet.

Tärna fläsket utan svål och stek krispigt i en stekpanna. Vänd ner bönorna och kålen i pannan och värm.

Lägg potatisen på ett fat och krossa dem med en gaffel. Häll över fläsk, bönor och kål. Strö över persilja.

Recept: Niklas Karlsson

Tips brytböna, potatis & savojkål

Grönt

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...