Meny

Ljummen sallad på ugnsbakade tomater, äpple och bönor

4 PORTIONER

1 äpple
1 ask körsbärstomater
raps- eller olivolja
salt och peppar
1 näve pumpakärnor
200 g brytbönor, ansade

Sätt ugnen på 120°.

Lägg äpplet tillsammans med tomaterna i en ugnssäker form. Häll på lite olivolja, salta och peppra. Baka i ugnen i 45 minuter.

Rosta pumpakärnor i en torr, het stekpanna.

Koka bönorna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten.

Skär det bakade äpplet i bitar, gärna med kärnhuset kvar för den fina nötiga smaken. Blanda med tomaterna och bönorna i en skål. Smaksätt med riktigt fin raps- eller olivolja, salt och peppar. Fördela salladen i djupa tallrikar och strö över pumpakärnorna.

Recept: Niklas Karlsson

Tips äpple, brytböna & tomat

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...