Meny

Brytbönor med fetaost och tomat

4 PORTIONER

1 liten gul lök, hackad
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, krossade
1 1/2 msk hackad färsk oregano eller 1 tsk torkad
1 1/4 dl vitt vin
1 burk hela tomater
200 g brytbönor
knappt 1 msk balsamvinäger
ca 100 g fetaost, tärnad
salt och peppar

Fräs löken i olivolja i en kastrull i några minuter utan att den får färg. Tillsätt vitlök och hälften av oreganon. Låt fräsa i ytterligare någon minut. Häll i vinet och låt koka ihop i 3 minuter.

Tillsätt tomaterna och koka utan lock i 10 minuter. Lägg i bönorna och koka under lock tills de är nätt och jämnt mjuka, 5–10 minuter. Ta kastrullen av värmen och rör i balsamvinäger, fetaost och resterande oregano. Smaksätt med salt och peppar.

Tips brytböna

Brytböna

”Haricots verts” sade man alltid för några år sedan, idag får en av våra mest använda bönor åter ofta gå...