Meny

Ugnsstekta tomater med aubergine och getost

4 PORTIONER

4 tomater
3 msk olja
2 vitlöksklyftor
2 kvistar timjan, repade
1 nypa strösocker
salt och peppar
1 aubergine
150 g getost
hackad persilja eller mynta

Sätt ugnen på 200°.

Halvera tomaterna. Lägg dem i en ugnssäker form. Vispa ihop hälften av oljan, en riven vitlöksklyfta, timjan, strösocker, salt och peppar. Vänd tomaterna i blandningen. Stek i ugnen ca 15 minuter.

Skär auberginen i tärningar. Stek gyllenbruna i resterande olja. Riv i vitlök, salta och peppra. Fördela auberginen på tomaterna, smula över getost och gratinera i ugnen 5–10 minuter. Strö över örter.

Recept: Ingela Persson

Tips aubergine & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...