Meny

Aubergine- och tomatris

2 PORTIONER

4 vitlöksklyftor, tunt skivade
3 msk olivolja
1 burk hela tomater
2 dl basmatiris
1 stor eller 2 små auberginer
salt och peppar
2 msk grovt hackad bladpersilja

Fräs vitlöken i lite av olivoljan tills den har fått lite färg. Tillsätt tomaterna och låt sjuda i 20 minuter under lock. Rör om då och då.

Koka riset enligt förpackningens anvisningar.

Skär auberginerna i 2–3 cm stora tärningar. Stek dem gyllenbruna i resterande olivolja i en het stekpanna. Salta och peppra.

Rör ner riset och auberginetärningarna i tomatsåsen. Strö över persilja.

Gott till exempelvis kyckling, lamm, chorizo eller annan korv.

Tips aubergine

Aubergine

Den mörkvioletta auberginen är den som är allra vanligast hos oss, men den finns i en mängd färger och former.