Meny

Tomat- och auberginegryta

4 PORTIONER

2 lökar
2 vitlöksklyftor
olivolja
1 aubergine, grova bitar
salt och peppar
1 msk tomatpuré
1 nypa chiliflakes
1–2 tsk hackad rosmarin
1 tsk strösocker
1 dl vitt vin
1 burk krossade tomater
2 tomater, hackade
1 dl urkärnade oliver

Skär lök och vitlök i skivor. Fräs mjuka i olivolja utan att de tar färg i en kastrull. Tillsätt lite mer olivolja och aubergine och stek tills det fått färg. Salta och peppra. Rör i tomatpuré, chiliflakes, rosmarin och strösocker och fräs ytterligare ett par minuter. Häll i vin och låt koka upp. Rör ner krossade tomater och sjud i ca 20 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Vänd ner färska tomater och oliver just innan grytan ska serveras.

Recept: Ingela Persson

Tips aubergine

Aubergine

Den mörkvioletta auberginen är den som är allra vanligast hos oss, men den finns i en mängd färger och former.