Meny

Aubergine- och tomatragu

4 PORTIONER

1 aubergine
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, skivade
1 dl hackad lök
1 kvist timjan
1 burk stora vita bönor, sköljda och avrunna
4 tomater, grovt tärnade
1 tsk finhackad röd chili eller sambal oelek
salt och peppar
1 msk smör
1/2 dl hackad basilika

Skär aubergine i jämnstora bitar, stek gyllenbruna i olivolja med vitlök, lök och timjan i en stekpanna. Vänd ner bönor, tomater och chili eller sambal oelek, låt sjuda. Smaksätt med salt och peppar. Blanda i smör och basilika.

Gott som tillbehör till exempelvis grillat lamm eller lax.

Recept: Ingela Persson

Tips aubergine & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...