Meny

Honungsmarinerade auberginer

4 PORTIONER

1 aubergine
salt och peppar

MARINAD:
2 vitlöksklyftor, skivade
1 tsk hackad chilifrukt
1 msk honung
1 msk balsamvinäger
1/2 dl olivolja

Skär auberginen i 5 mm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt och strö över lite salt. Låt dra i ca 30 minuter.

Klappa skivorna torra med hushållspapper. Stek dem gyllenbruna på båda sidor i olivolja i en het stekpanna. Salta och peppra. Lägg skivorna i en djup tallrik.

Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Häll den över aubergineskivorna och låt dra i ett par timmar.

Servera varma eller kalla till exempelvis lammfärsbiffar eller fisk.

Recept: Ingela Persson

Tips aubergine

Aubergine

Den mörkvioletta auberginen är den som är allra vanligast hos oss, men den finns i en mängd färger och former.