Meny

Auberginegryta

4 portioner

250 g aubergine
olivolja
salt och peppar
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
300 g tomater
300 g zucchini
ev ½ chili eller efter smak

Sätt ugnen på 200 grader.

Tvätta auberginen och skär i avlånga stavar. Lägg på en bakplåt och pensla med olivolja, strö över salt. Baka i ugnen i cirka 30 minuter eller tills auberginen är helt mjuk.

Hacka lök, vitlök, tomater och zucchini. Stek lök och vitlök en stund på medelhög värme i olja, tillsätt tomater, eventuellt chili och zucchini. Salta och peppra. Låt puttra under lock en stund tills zucchinin mjuknat. Tillsätt sedan den ugns­bakade auberginen till grytan och låt koka på låg värme i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Gott till pitabröd, ris eller med spagetti.

Recept: Niina Snijder

Tips aubergine

Aubergine

Den mörkvioletta auberginen är den som är allra vanligast hos oss, men den finns i en mängd färger och former.