Meny
vegetable-1776075_1920

Stekt aubergine med riven blomkål & russin

4 PORTIONER

1 aubergine
1/2 dl olja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
2 dl grovt riven blomkål
1/2 dl fint tärnad lök
1/2 dl hackade gula russin
2 msk olivolja
1 msk vinäger
sallad

Skär aubergine i grövre tärningar och stek i oljan i en het stekpanna tills de mjuknar och får färg.

Skiva vitlöken och låt steka med mot slutet. Salta och peppra.

Blanda blomkål, lök och russin i en skål, rör ner olja, vinäger och smaksätt med salt och peppar.

Lägg auberginen på ett fat med riven sallad och toppa med blomkålssalladen.

Gott till exempelvis couscous eller andra gryner.

Recept: Ingela Persson

Tips aubergine

Aubergine

Den mörkvioletta auberginen är den som är allra vanligast hos oss, men den finns i en mängd färger och former.