Meny

Auberginepiccata med ugnsstekta tomater

4 PORTIONER

2 auberginer, i centimetertjocka skivor
salt och peppar
olivolja
2 ägg
1 dl riven parmesanost
ca 1 1/2 dl vetemjöl

UGNSSTEKTA TOMATER:
4 tomater, halverade
1 vitlöksklyfta, riven
1 nypa strösocker
salt och peppar
2 msk olivolja

Sätt ugnen på 200°.

Lägg aubergineskivorna på ett fat. Salta, peppra och vänd dem i lite olja. Låt dra ca 15 minuter.

Lägg tomathalvorna på en plåt. Vispa ihop vitlök, socker, salt, peppar och olja. Skeda blandningen över tomaterna. Rosta i ugnen tills de är mjuka och har fått färg, ca 15 minuter.

Vispa ihop äggen i en skål. Tillsätt ost. Salta och peppra. Vänd aubergineskivorna först i mjöl och sedan i äggsmeten. Stek i olja tills de mjuknat och fått fin färg. Servera med de rostade tomaterna och en grönsallad.

Recept: Ingela Persson

Tips aubergine & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...