Meny

Tomatsoppa

2 PORTIONER

2 burkar hela tomater (à 400 g)
1 vitlöksklyfta, skivad
1/2 dl olivolja
1/2 dl strimlad färsk basilika
salt och peppar

TILL SERVERING:
brödkrutonger (se recept)
några droppar riktigt god olivolja

Häll av tomaterna i ett durkslag. Spara 1 dl av spadet. Fräs vitlöken i olivolja i en kastrull i några minuter utan att den får färg. Tillsätt tomaterna och spadet. Låt sjuda under lock i 30 minuter. Rör om då och då. Smaksätt med basilika, salt och peppar. Mixa soppan slät i en matberedare eller med en stavmixer.

Fördela soppan i djupa tallrikar. Strö över krutonger och garnera med några droppar riktigt god olivolja.

Tips tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...