Meny

Palsternacka med tomat och dill

4 PORTIONER

2–3 palsternackor
1 dl tunt skivad purjolök
1 vitlöksklyfta, skivad
2 msk smör
2 tomater, halverade, urkärnade och strimlade
ca 2 msk hackad dill
salt och peppar

Skala palsternackorna och skär dem i klyftor. Koka mjuka i lätt­saltat vatten i en kastrull. Häll bort vattnet och låt rinna av.

Fräs purjolök och vitlök mjuka i hälften av smöret i en stekpanna utan att den får färg. Tillsätt palsternackorna, tomater och resterande smör. Låt fräsa i ytterligare ett par minuter. Salta, peppra och strö över dill.

Gott till exempelvis fisk.

Recept: Ingela Persson

Tips dill, palsternacka & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...