Meny

Palsternackssoppa med curry och kummin

4 PORTIONER

1 gul lök, hackad
1 liten purjolök, skivad
2 stora palsternackor (ca 400 g), tärnade
2 msk smör
1 msk madras curry
1 tsk malen kummin
1 liter grönsaks- eller kycklingbuljong
salt och svartpeppar

TILL SERVERING:
matlagningsyoghurt
färsk koriander

Fräs lök, purjolök och palsternacka i smör i en stor kastrull i ett par minuter utan att de får färg. Tillsätt curry och kummin och låt fräsa i ytterligare någon minut. Häll i buljong och låt koka tills grönsakerna är mjuka, 10–15 minuter.

Mixa soppan slät i en matberedare eller med en stavmixer. Häll tillbaka soppan i kastrullen och värm. Smaksätt med salt och peppar. Servera med en klick matlagningsyoghurt och några korianderblad.

Tips palsternacka

Grönt

Palsternacka

Palsternackan är selekterad från vildpalsternackan och togs slutligen fram i England. Till Sverige kom den på...