Meny

Potatis- och palsternackspytt

4 PORTIONER

200 g palsternacka, skalad och skuren i jämnstora tärningar
400 g fast potatis, skalad och skuren i jämnstora tärningar
2 msk olivolja
salt och peppar
1 gul lök, finhackad
2 msk smör
1 äpple, urkärnat och skuret i jämnstora tärningar
1/2 dl hackad persilja

Koka palsternackan nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och låt rinna av väl.

Råstek potatisen i en stekpanna i 1 msk olivolja tills den mjuknat. Salta, peppra och lägg på ett fat.

Stek palsternacka och lök i smör och resterande olivolja i en stekpanna tills det fått färg. Tillsätt äpplet och låt steka med ett par minuter. Häll tillbaka potatisen och blanda runt. Smaksätt med salt, peppar och strö i persilja.

Gott som tillbehör till exempelvis viltfärsbiffar.

Recept: Ingela Persson

Tips palsternacka & potatis

Grönt

Lite annat

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...