Meny

Potatis- och jordärtskockskaka

4 PORTIONER

ca 600 g potatis
ca 200 g jordärtskockor
3 vitlöksklyftor, skivade
2 timjankvistar
200 g smör, smält
salt och peppar

Dag 1:

Sätt ugnen på 175°.

Skala potatisen och jordärtskockorna. Skär i riktigt tunna skivor, gärna med en mandolin. Lägg i en stor bunke.

Lägg vitlök och timjanblad i smöret. Vänd ner i potatisen, salta och peppra. Lägg i en smord ugns­säker form. Tryck ihop potatisen i formen och ställ i ugnen i ca 1 timme eller tills potatisen är mjuk och fått fin färg. Låt svalna. Ställ formen i kylen över natten.

Dag 2:

Stjälp kakan ur formen. Skär i bitar, lägg på en plåt och värm i ugnen, 175°, i ca 10 minuter.

Kakan går bra att äta redan första dagen men håller ihop bättre om den får stå över natten.

Recept: Ingela Persson

Tips jordärtskocka & potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...