Meny

Ingelas jordärtskockssoppa

4 PORTIONER

1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 kvistar timjan
smör
300 g jordärtskockor, skrubbade och tunt skivade
1 msk råsocker
1 dl äppelcider
3 dl vitt vin
ca 7 dl grönsaksbuljong
salt och peppar

Fräs lök, vitlök och timjan mjuka i smör i en kastrull. Tillsätt jordärtskockor och socker och låt fräsa lite till. Häll i cider och vin och låt sjuda i ett par minuter. Slå på buljong och låt sjuda tills jordärtskockorna är mjuka, ca 15 minuter. Smaksätt med salt, peppar och en klick smör.

Recept: Ingela Persson

Tips jordärtskocka

Jordärtskocka

Jordärtskockan är släkt med solrosen och kan bli lika hög. Men den blommar med betydlig mer anspråkslösa blommor...