Meny

Jordärtskockssallad

4 PORTIONER

ca 400 g jordärtskockor
5 dl vatten
saft av 1/2 citron
1 liten rödlök, tunt skivad
salt och peppar
1/2 dl hackad bladpersilja

Vinägrett:
1 msk balsamvinäger
3 msk olivolja

Skala jordärtskockorna och skär dem i 1–2 mm tunna skivor. Koka upp vatten och citronsaft i en kastrull. Lägg jordärtskockorna i kastrullen och låt koka tills de är nätt och jämnt mjuka, ca 3 minuter. Kyl i kallt vatten och låt rinna av.

Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en skål.

Varva jordärtskocksskivor och rödlök på ett fat. Skeda över vinägretten, salta, peppra och strö över rikligt med persilja.

Gott till exempelvis ett par skivor kallskuret.

Tips jordärtskocka

1/30

Jordärtskocka

Jordärtskockan är släkt med solrosen och kan bli lika hög. Men den blommar med betydlig mer anspråkslösa blommor...