Meny

Jordärtskockssallad

4 PORTIONER

ca 400 g jordärtskockor
5 dl vatten
saft av 1/2 citron
1 liten rödlök, tunt skivad
salt och peppar
1/2 dl hackad bladpersilja

Vinägrett:
1 msk balsamvinäger
3 msk olivolja

Skala jordärtskockorna och skär dem i 1–2 mm tunna skivor. Koka upp vatten och citronsaft i en kastrull. Lägg jordärtskockorna i kastrullen och låt koka tills de är nätt och jämnt mjuka, ca 3 minuter. Kyl i kallt vatten och låt rinna av.

Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en skål.

Varva jordärtskocksskivor och rödlök på ett fat. Skeda över vinägretten, salta, peppra och strö över rikligt med persilja.

Gott till exempelvis ett par skivor kallskuret.

Tips jordärtskocka

Jordärtskocka

Jordärtskockan är släkt med solrosen och kan bli lika hög. Men den blommar med betydlig mer anspråkslösa blommor...