Meny

Pytt med svamp och ägg

2 PORTIONER

4–6 potatisar
4–6 jordärtskockor
smör
1 lök, finhackad
salt och peppar
1 ask svamp
1 vitlöksklyfta hackad
persilja
2 ägg

Skala eller skrubba potatisar och jordärtskockor och skär i jämnstora bitar. Stek mjuka i smör. Tillsätt lök mot slutet och stek ytterligare någon minut. Salta och peppra. Lägg över alltsammans på ett fat.

Skär svampen i mindre bitar. Stek gyllenbruna i smör i samma panna. Riv i vitlök, salta och peppra. Lägg svampen på fatet och strö över persilja. Stek äggen och servera med pytten.

Recept: Ingela Persson

Tips jordärtskocka & svamp

Jordärtskocka

Jordärtskockan är släkt med solrosen och kan bli lika hög. Men den blommar med betydlig mer anspråkslösa blommor...