Brysselkålstopp med parmesan
4 portioner
4 portioner
potatisgnocchi
1 dl grädde
1 dl mjölk
100 g svamp
50 g smör
1 brysselkålstopp
1 vitlöksklyfta1-2 msk olja
1/2 dl riven parmesan
salt och peppar
Koka potatisgnocchi enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Koka upp grädde och mjölk, gärna med parmesankanter och låt sjuda tills det tjocknar. Sila och smaka av med salt och peppar.
Stek svamp i smör i en het stekpanna tills den fått färg. Salta, peppra och lägg på ett fat. Stek den kokta gnocchin i omgångar i lite olja och smör i het panna tills den blivit gyllene. Akta så det inte bränner.
Lägg all gnocchi i pannan, riv i brysselkålstopp och vitlök och låt fräsa tills bladen mjuknat. Skeda i svampen och blanda. Mixa parmesangrädden luftig med stavmixer och skeda över i pannan. Toppa med riven parmesan och servera med en grönsallad.
23 recept med brysselkålstopp, gnocchi & Svamp
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Ugnsbakad beta med svamp- och baconfräs
- Svamp- och lök-tarte tatin
- Svamppaj med lök och lagrad ost
- Vitlöksstekt svamp med betor och mangold
- Pankofriterad svamp & palsternacka
- Svamp & zucchinnipanna med grönpeppar
- Brysselkålstopp med parmesan
- Vitlöksstekt svamp med rödbetor & halloumi
- Karamellstekt kål med lök & svamp
- Fylld portabello med paprika & bulgur
- Brunchmacka med portabello & ägg
- Ugnsbakad portabello med rosmarin & tomat
- Parmesangratinerad aubergine & svamp
- Dinkelcrêpes med svamp & örter
- Sojamarinerad svamp