Meny
mms_img-913023494-3-2

Brysselkålstopp med parmesan

4 portioner

4 portioner
potatisgnocchi
1 dl grädde
1 dl mjölk
100 g svamp
50 g smör
1 brysselkålstopp
1 vitlöksklyfta1-2 msk olja
1/2 dl riven parmesan
salt och peppar

Koka potatisgnocchi enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Koka upp grädde och mjölk, gärna med parmesankanter och låt sjuda tills det tjocknar. Sila och smaka av med salt och peppar.

Stek svamp i smör i en het stekpanna tills den fått färg. Salta, peppra och lägg på ett fat. Stek den kokta gnocchin i omgångar i lite olja och smör i het panna tills den blivit gyllene. Akta så det inte bränner.

Lägg all gnocchi i pannan, riv i brysselkålstopp och vitlök och låt fräsa tills bladen mjuknat. Skeda i svampen och blanda. Mixa parmesangrädden luftig med stavmixer och skeda över i pannan. Toppa med riven parmesan och servera med en grönsallad.

Recept: Ingela Persson

Tips brysselkålstopp, gnocchi & svamp